Tag archieven: glas lood zwolle

Nieuwbouw woning

Zonder hak -en breekwerk hebben we bestaand glas-in-lood in een nieuwbouw woning in Dalfsen geplaatst.
Het glas-in-lood kwam uit het ouderlijk huis van de opdrachtgever.
Doordat het raam in de nieuwe woning in vieren is verdeeld d.m.v. houten roedes, is het glas-in-lood vermaakt tot vier raampjes.
Het glas-in-lood is als een voorzetraam voor het bestaand isolatieglas geplaatst. We hebben hiervoor een uniek systeem bedacht waardoor het lijkt dat het glas-in-lood in het kozijn is geplaatst.
Veluws Heideschaap
Gezien de opdrachtgever op schapen hoedt, leek het ons leuk om aan het bestaand brandschilderwerk een gebrandschilderde schaap toe te voegen. Voor de kenners, een Veluws Heideschaap.

Ook benieuwd of glas-in-lood in uw (nieuwbouw) woning past?
Het kan zowel traditioneel als modern ontwerp zijn.
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Restauratie RK kapel

Eind vorig jaar, 2017, hebben we 27 glas-in-lood ramen gerestaureerd die door vandalen behoorlijk kapot waren gegooid. Zo ook twee gebrandschilderde medaillons, waarvan één met hart en kroon niet meer goed zichtbaar was hoe het ervoor uit had gezien. Een oproep om een goede foto van de oude situatie via Facebook(die mensen massaal hebben gedeeld) en de krant mocht niet baten.
Dus hebben we aan de hand van een wazige foto toch een mooi resultaat kunnen neerzetten.

Hierbij ook nog een kort filmpje op Facebook

Vogels uitgezet

Recent twee Wielewalen (Oriolus) uitgezet bij de opdrachtgever, een bekend Zwols tuinarchitect. Gebrandschilderde vogels verdeeld over twee glaspanelen. In opdracht van de klant moesten het uiteindelijk geen glas-in-lood raam worden, maar een raam met alleen een kader van lood. Dus dit zijn volledige gebrandschilderde glazen. Het krachtige geel komt door inbranding van het pigment Zilvergeel (Silver Stain) van Oster & Co.
De afbeeldingen zijn elk opgebouwd uit 4-brandgangen. Elk paneel heeft een formaat van ± 420 x 750 mm.