Restauratie

Of het nu gaat om het restaureren van een raamhanger of een kerkraam, wij zorgen voor een vakkundige uitvoering van uw glas-in-lood. Restaureren is meer dan alleen opnieuw verloden.
Vooral bij monumentale woningen en gebouwen is het belangrijk om te kijken wat de staat is van het glas-in-lood, wat is nog origineel en wat is de plan van aanpak. Met ontzag voor de makers van toen is het uitgangspunt: zoveel mogelijk behouden.
Voor doorsnee glas-in-lood ramen is een korte inspectie voldoende. Neem vrijblijvend contact op en bekijken wij wat u in uw geval moet doen.

Isoleren/conserveren van glas-in-lood is vooral nu een veel voorkomende onderwerp van gesprek. Wat is de juiste aanpak en uitvoering om het glas-in-lood te conserveren/isoleren zonder dat het lood en de (gebrandschilderde) beglazing aantast? Is plaatsing tussen isolatieglas dé oplossing?
Wat is ethisch verantwoord? Wat doet het met de uitstraling van het pand en misschien wel van het straatbeeld? Inmiddels hebben wij 20 jaar ervaring op dit gebied en adviseren u graag om tot de juiste en verantwoord keuze te komen.

Glasatelier Oud Ittersum werkt volgens de richtlijnen van de Code van de Glazenier en de Uitvoeringsrichtlijn URL 4002 van het ERM.

Lid Art Restorers Association
Het glasatelier is lid van ARA Nederland, Art Restorers Association, een beroepsvereniging voor restauratoren en conservatoren.
Voor vaklieden die door opleiding of ervaring het vak goed verstaan en zich houden aan de criteria voor een gewetensvolle beroepsuitoefening. Alle gecertificeerde leden werken volgens de Ethische Code van A.R.A. Zij gaan zorgvuldig om met ieder object en dragen de verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren.

Referenties
Naast de vele glas-in-lood ramen van particulieren woningen, hebben wij afgelopen twintig jaar ook glas-in-lood van kerken en monumentale panden mogen restaureren.  Betreft gedeeltelijke tot en met gehele omvangrijke restauraties.

RK Kerkhofkapel Zwolle
Gemeentemuseum Urk
Rk kapel op begraafplaats IJsselmuiden
Stadspoort van Hattem (Dijkpoort)
Hervormde kerk Wilp
NH Kerk in Veessen
Hotel Bilderberg
RK Parochie Het Heilig Kruis in Heeten
Sacristie in Heeten
Kapel Algemene Begraafplaats Zwolle
Monumentaal pand a/d Sassenstraat 16, Zwolle
Pastorie Mariënheem
Monumentaal pand a/d Drostenstraat 2, Zwolle
RK Maccelinus Kerk in Broekland
Ned. Geref. Kerk in Kampen
Vrouwenhuis, Melkmarkt in Zwolle
RK Basiliek in Raalte
Hervormde kerk in Ermelo
Monumentaal pand a/d Markt 39-41 in Culemborg
Lutherse Kerk Apeldoorn
RK Parochie Michaelkerk Emmeloord
Plaskerk Raalte
Monumentaal pand a/d Kerkstraat 27 te Hattem
TU-Kampen
Monumentaal pand Thorbeckegracht 81, Zwolle
Museum Elburg
Huize Schelleberg, Zwolle
Plantagekerk Zwolle
Gereformeerde Kerk in Ommen
Molen Windesheim
Monumentaal pand a/d Koestraat 10, Zwolle
Restaurant Humphreys, monumentaal pand, Zwolle
Voormalig stadhuis in Hasselt
Gereformeerde kerk in Zwartsluis
Voormalig Klooster in Dalfsen
Emmaschool, Zwolle
Dominicanenklooster, Zwolle

Creatief met glas